(^_^)

Qunut Nazilah

Qunut Nazilah

Sunday, November 1, 2009

sayang kamoo...

* Opss, nak btaw dlu, pas2 ni, nak tukar style.. sape2 yg x redho 2, trus laa skip.. nak bagi ke x, ske ati laa.. dis is my page ok..^_^


okey.. da lama x post.. antara faktor, terasa ngan somebody..tapi nak trase lme2 pown, bkan dia kesah pon..(err, dia taw pon x...)...^_^..n skang tak nak cite sal pape pon..juz nak cite sal kawan...

kepada sume kawan2 sayer, try to do like no one read dis..  nak terima kasih sangat kat korang, sebab korang laa yang mewarnai idopku..hehe cm x bley bla la plak.. dalam ramai2 kawan, kwn2 kat mrsm mzms laa yg pling setia n paling  dsayangi. kwn2 len jgn kcik atie..nape? sebab susah payah bsama..mungkin sebab, kite slalu dibuli senior2 dan ckgu, bkn sbab kite dgil ke ape, cme gram ngan junior yg baek2 ie.sape suh jd junior 4 taun.., opss tjujur ^_^.. jd kite lbey memahami, n sgt takot andai antara kita sndiri bpecah belah... n sampai dah kua pon, kite still kontek kan...

msuk matrik, khilangan anda sume x rse sgt..sal, kt KMPh 2, bsepah lg laa bdk2 batch kite.. n dapat plak rumate, bdk mzms gak..kan thahirah kan??? ^_^.. kadang2 bile tringat kat sane, tringat korang sume, x tido laa kitorang.. bile kontek junior2, soklan yg dorg slaloo tnye, "bile akak nk dtg.. ktrg ( batch F1 07) rindu sgt kat batch akak.."..tsssssstt.. ni realiti.. x tipo ok. ntah bile ag nk p sne.. dorg pon dah PMR taun nie.. kompem rmi pndah next year..ala ckg pon da rmi  yg pndah..so?..n tme p sne dlu pon pas, spm je padahal, bkn dak2 ni jea yg smbut, tp ngan ckgu skali..tharu woo.. bak kata ustaz hafizi, batch kite laa yg dia paling syg.. ingt x? dia ckp dlm suwau, mlm pas kite exam bio.. ada gak dngar2 cite, cikgu nangis cite msalah junior2 kite kt sorang kwn kite nie name drahsiakan..  jahat ke batch kite.. totally NOT..sket 2 ad laa.. bkn jahat, nakal  sket jea ^_^...

tapi 2 dlu.. skang kamoo sume dah terbang ke merata2... daku dcni keseorangan.. susah nak cari kawan cam korang sume.. susah payah bsama.. yg down, korg push bg naek smule...kat cni? sayer x jumpe lg kwn cm korg... yg rmi, suke same2, susah sorang2... stakat nie, kat cni, nadwa n k.aja je kot ..kredit tok korg bdua ..jgn bongga naa.. (pnjam ayat nadwa).. 

tapi 2 laa dia pjuangan.. PERJUANGAN MENUNTUT PENGORBANAN..x semestinya setiap jalan kite lalui tu, smua ksenangan.. ranjau tu pastii.. cume cmne kite hadapi, n mcmana kita fikir dsebalik duri tu... kalo kite asyik salahkan keadaan, kemana kita akhirnye?  cabaran mendewasakan n mematangkan diri. to k.aja n nadwa, org matang ok!

jom usha gamba sket...





ni laa tempat trakhir kite abiskan staun trakhir kite kt sne.. yg bkn dak mzms, wlupon bgnan ni buruk, tp kat cni laa bnyk knangan indah kami, n kt cnilah bakal2 ilmuwan mse dpan (kami2 la tu) memulakan lgkh ptama..




ni gamba kawasan kelas kami, dari klas 5 al-biruni, klas sayer laa tue ^_^




ingat x banner nie? time kita nak SPM.. gamba kite sume.. batch laen ad ke??


ni sume kenangan .. sebab, tiba2 sayer mrindukan mereka-mereka ( sure salah tatabahasa) yang slame ni support sayer.. same2 mnangis ngan sayer, same2 bgelak ketawe ngan sayer... n skang mreka2 pon mcm sayer.. meneruskan pjuangan yang x selesai nie.. moga2 kita semua akan  terus di pandu Allah dlm mnruskan pjuangan kita ni.. InsyaAllah...

sekian saje......

p/s: kpade sume kwn2 ku, jgn lupe, reunion kite yea.. ag 3 tawun... kpade yg fly 2, cpat2 tmpah tiket.. cayang kamoo sume..^_^

12 comments:

Nadwa said...

salam..
jap3...
nak bongga sat.
hehehe..
bkn ayat nadwa tu.
ayat dak2 upu..
x pe...
gune je sesedap rasa..
hu..

~SZI~ said...

ceh x ley bla plak dak nie.. ape2 laa.. jgn btaw dak2 upu suda.. nnt x pasal2 femes 1 ukm..ho3..

iera_thahirah said...

zue..........
syg kmu!!!!!!
nnti kte g mzms sme2 ek.......

~SZI~ said...

syg kamoo jugak n_n
ok, bereh jea..hehe

ShoEin said...

seriusly.. agak menggamit kenangan gak la kan.... mzms... full of memories....

My NotHinGviLLe said...

huhu,,,,bc blog nh...tringt sume kngn...
n i agree with u~ mmg ssh nk cri geng da...huk3...

Farid Albariti said...

yg ni baru betul.

mesti rasa puas kan..

pedulikan mereka yang tak mengerti... hehe(adeke?)

~SZI~ said...

sholihin :yup..smpi kdg2 2 rse cm nak je mse dputar kmbali..tp, kalo mse asik pusing balik je, ble plak kite nk ad prasaan cmni kn? n_n smpi bila2 pon kte dtakuk lme..

dyana: 2 la kite..tme ad, x pnah hargai..bile dah xde, bru trase (ckp kt diri sndri ni..huhu)

ustz Farid: yea..mmg puas.. cmne nk taw mereka mngerti ke x ye? n_n

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Anonymous said...

huhu sdihnye bace zubaidah..

pape pn thankz a lot 4 dis nice n touching post!

really grateful to have such a friend like u and all of students in our batch!!

may Allah bless u all ok...my prayer is always with u all

wassalam T_T

=)-afi-

Anonymous said...

tumpang lalu ~~ lala~~

~SZI~ said...

Afi : da memory will remain 4eva.. ^_^ ..

Ano : sila lah melalukan diri..^_^